tala fou

2023.6.13-2

Mai fa'afouga i fa'ailoga fa'apipi'i muamua e o'o atu i vaifofo lelei mo le afifiina lona lua, o lo'o va'aia pea e le pisinisi afifiina le fa'aleleia atili.Mai fa'afitauli uma e a'afia ai le evolusione ma le fa'afouga i le afifiina, e tolu o lo'o fa'aauau pea ona tula'i i luga o so'o se talanoaga i lona lumana'i: fa'aauauina, fa'aautomatika ma le fa'atupula'ia o le e-commerce.

Se'i tatou va'ai i le sao o fa'amaufa'ailoga fa'ai'uga fa'ai'uga o lo'o faia i le fa'atalanoaina o nei mataupu vevela.

Mauaina

E masani ona galo i tagata o le laasaga muamua i luga o le ala i le faʻaitiitia o otaota o le faʻaitiitia o punaoa, poʻo le faʻaitiitia o punaoa.E moni lenei mea i luga o le laina afifiina e pei o soʻo se isi mea i le gaosiga.

O le mama-mamafa o le autu o felafolafoaiga vevela i totonu o le fale gaosi oloa.E ui o le faʻaitiitia o le mamafa o le afifiina e mafai ona avea ma se faʻaitiitiga faʻaitiitiga faʻapea foʻi ma se taʻiala mo le faʻaitiitia o tulagavae kaponi o loʻo faʻapipiʻi i luga o felauaiga, o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga o le mama-mamafa e alu mamao: pusa e vaʻaia e le tagata faʻatau e pei o mea e vaivai. sui mea mamafa e toe fa'aaogaina i mea mama e 100% otaota.E pei lava o soʻo se isi taʻiala, o le mamafa-mamafa e tatau ona amanaia le faʻatinoga.

E ui o le lagona muamua atonu o le faʻaaogaina o le lipine fua sili ona mamafa i le lautele lautele, o le mea moni o le faʻaogaina o tekinolosi faʻapipiʻi saʻo e mafai ona e ausia le faʻatinoga sili mo le afifiina lona lua ma se lipine manifinifi, vaapiapi.

O le fa'asa'o o le afifiina lona lua e taua tele i le fa'aitiitia o otaota, fa'aitiitia le tulagavae kaponi ma fa'aitiitia ai fo'i le tau o felauaiga ma faleteuoloa.O le fa'asa'o o le lipine i le talosaga mo le fa'amaufa'ailoga sili ona lelei e fa'aopoopo i na tau, tulagavae kaponi ma fa'aitiitia otaota.Mo se fa'ata'ita'iga, afai e te fa'apu'upu'u le fa'amau i le tasi inisi e aunoa ma le fa'afefeteina o le malosi fa'amaufa'ailoga, e fa inisi le lipine fa'asaoina i luga o atigipusa ta'itasi e sau mai le laina.

E pei o le mama-mamafa, o le aia tatau lelei e amata i le tu'uina atu o tagata tomai faapitoa i le afifiina lona lua i luga o le fola e fa'atino ai se iloiloga fa'aleleia faifaipea.

Otometi

E itiiti lava se fesili o le lumanaʻi o le afifiina lona lua e otometi.A'o tumau pea le maualuga o le vaetama, oi latou ua taliaina le tekinolosi ua taulaʻi nei i le faʻaogaina i le maualuga maualuga o le lelei ina ia faʻateleina a latou tupe teufaafaigaluega.

O le fa'asilisiliina o le lelei atoatoa o meafaigaluega (OEE) o le igoa lea o le ta'aloga, e tusa lava po'o a vaega o le gaosiga ma/po'o le fa'apipi'iina o fa'agasologa ua otometi.

O faiga fa'aautometi ma le tuliloaina o le maualuga o le OEE e tu'u ai le mamafa i le fa'atinoga o meafaitino, ona o so'o se vaivaiga o le a i'u ai i le ta'ilalo i luga ole laina.O fa'alavelave mata'utia e le'o le fa'afitauli - o na fa'alavelave e vave fo'ia.O le microstops o le minute iinei, 30 sekone iina e faʻaitiitia ai le OEE: gau le lipine, katuni e leʻi faʻamaufaʻailogaina ma le suia o lola faʻapipiʻi o mea masani ia.

Ma e ui atonu e na o le lima minute mai se sifi, pe a e faʻaogaina lena mea i le tolu sifi i le aso i luga o le sefulu laina laina taʻitasi, microstops e avea ma faʻafitauli tetele.

Paaga ma tagata fa'atau

O le isi tulaga i le masini o le sootaga i le va o le au gaosi oloa ma le au faʻatauina o tekinolosi - aemaise lava i le faʻapipiʻiina o laina pito.O loʻo taulaʻi atu le au gaosi oloa i a latou gaosiga ma e sili atu ona faigata mo i latou ona maua se tupe faavae mo ia ituaiga o tupe faʻaalu, ma sili atu ona faigata ona maua le taimi e faʻaleleia ai ia meafaigaluega.

O le i'uga e sili atu i se faiga fa'apa'aga ma le au fa'atekonolosi na faia nai lo se fa'ata'ita'iga fa'atau/fa'atau tuai.E masani ona latou o mai i totonu ma toe faʻaleleia laina faʻapipiʻi atoa e aunoa ma se tupe faʻaalu e manaʻomia, tuʻuina atu aʻoaʻoga ma fesoasoani i luga ole laiga faʻapea foʻi ma auaunaga faʻaleleia o meafaigaluega, e aveese ai le mamafa o le au gaosi oloa i totonu.Pau lava le tau mo le gaosiga o mea faʻaaogaina.

Faʻafeiloaʻi manaʻoga o le e-commerce

I le amataga o le 2020, e leai se tasi e finau o le e-commerce o le auala lea o le lumanaʻi.A'o ausia e le Millennials o latou tausaga fa'atau muamua ma o lo'o fa'aauau pea le fa'atuputeleina o tekonolosi mana'omia, o le au fa'atau piliki-ma-mortar ua leva ona tauivi e fa'aulu tagata i le faitoto'a.

Ma, ia Mati, COVID-19 taia le US, 'social distancing' ulufale i la tatou upu, ma oka i luga ole laiga na alu ese mai le na o se filifiliga faigofie i se filifiliga saogalemu - ma, i nisi tulaga, naʻo le filifiliga.

Ole tulaga lua ole afifiina ole e-fefa'ataua'iga e matua'i ese lava mai le gaosiga masani.E le o toe fa'atatau i le fa'aputuina o se uta fa'apapa o oloa tutusa e sao mai le faigamalaga mai le falegaosimea i le faleteuoloa i le fa'atau oloa.O le taimi nei e uiga i atigipusa taʻitasi o loʻo faʻapipiʻiina i faʻafefiloi o mea e tatau ona ola i le taulimaina e le tagata lava ia mai fale teu oloa e ala i le tele o laʻasaga o le taulimaina e se kamupani e tuʻuina atu afifi, le meli meli, poʻo se tuʻufaʻatasia o mea e lua aʻo leʻi oʻo i le faitotoʻa o le tagata faʻatau.

Pe afifiina i lima po'o luga o se masini fa'aautomatika, o lenei fa'ata'ita'iga e mana'omia ni mea e sili atu le malosi, e aofia ai le fua maualuga, lautele lautele fa'apipi'i mamafa mamafa.

Fa'asinomaga

Talu mai ulua'i aso o fefa'ataua'iga, ua fa'alauiloa e faleoloa a latou fa'ailoga e ala i le afifiina lona lua.Tusa lava po'o a oloa a le au fa'atau oloa o lo'o i totonu, Bloomingdales Big Brown Bag na fa'amalamalama manino le mea na maua ai e le fa'atau.E va'ava'ai fo'i tagata fa'akomepiuta i le afifiina lona lua mo le fa'ailogaina ma le maketiina, fa'atasi ai ma le lipine e ofoina atu se avanoa i luga atu ma tua atu o le pusa po'o le pusa lava ia.O lenei mea ua mafua ai le tuputupu aʻe o lomitusi masani i luga o ata tifaga ma lipine faʻaogaina vai.

O le fa'aauauina, fa'aautomatika ma e-fefa'ataua'iga o le a fa'aauau pea ona a'afia fofo fa'apipi'i lona lua i le sefulu tausaga a sau, fa'atasi ai ma tagata gaosi oloa ma e-tailers o lo'o va'ava'ai atu ia latou fa'atau oloa mo mea fou ma manatu.


Taimi meli: Iuni-13-2023